Trekking Elcykel

Våra elcyklar för trekking är mångsidiga; de passar lika fint för pendling som för träningsturer och utflykter i lättare terräng. Med en trekkingcykel får du den perfekta kombinationen av stadscykel (komfortabel och utrustad med pakethållare, ljus och stänkskärmar) och mountainbike (sportig och kraftfull).

 

Vad betyder ”trekking”?

Trekking är ett engelskt ord som beskriver längre vandringsturer eller expeditioner i bergs- och fjällområden. Det används också för längre cykelturer på olika typer av terräng. Trekking används oftast när man beskriver mer äventyrliga eller utmanande vandringar och cykelturer.

 

Vad utmärker en eldriven trekkingcykel?


1. En eldriven trekkingcykel erbjuder både prestanda och komfort under längre cykelturer. Den har en kraftfull motor och ett större, mer kraftfullt batteri jämfört med andra elcyklar, som ger tillräckligt med kraft för att klara av längre turer och branta backar.

2. Däcken på en trekkingcykel är bredare än på en vanlig elcykel, med ett mönster som är anpassat för olika typer av underlag. Det gör att elcykeln klarar att rulla fint på både asfalt och terräng.

3. Ramen på en trekkingcykel är vanligen tillverkad av lättviktsmaterial så som aluminium, karbon eller kolfiber, för att cykeln ska vara så lätt och smidig som möjligt. Konstruktionen är robust och utformad för att kunna hantera olika typer av terränger och vägförhållanden.

4. För att ha maximal komfort under långa cykelturer är trekkingcyklar ofta utformade för att ge en ergonomisk sittställning. Det kan till exempel innebära en fjädrad framgaffel, bekväm sadel och ergonomiska handtag. Därmed minskar belastningen på rygg och handleder, så att du kan njuta av cyklingen under långa timmar.

5. Eldrivna trekkingcyklar är ofta utrustade med cykelstöd, stänkskärmar, pakethållare och lampor för att öka bekvämligheten och säkerheten under turen.

Du är varmt välkommen in till någon av våra butiker, om du vill provköra våra modeller av trekkingcyklar.

 

Se alla elcyklar