Terräng Elcykel

Eldrivna terrängcyklar passar utmärkt för dig som söker en utmanande och rolig cykelupplevelse. Som vill utforska tuff terräng och klättra branta backar utan att bli helt slut på kuppen. Du kan också cykla både snabbare och längre än med en vanlig terrängcykel. Genom att få assistans från motorn sparar du på energin och öppnar upp möjligheter för nya utmaningar.

Produkter:3

Terräng

Filter

Pris

32990
40990
32990
40990

Tillverkare

Optimal Räckvidd (km)

120
150
120
150

Vridmoment (Nm)

70
110
70
110
Produkter:3

Vad ÄR en eldriven terrängcykel?

Eldrivna terrängcyklar kallas även el-MTB (Mountain Bike) eller e-MTB och är en typ av terrängcykel driven av en motor. Denna innovativa form av terrängcykel har stigit i popularitet de senaste åren, mycket tack vare att man får extra kraft och möjlighet att ta sig fram på olika typer av terräng och i utmanande stigningar och övergångar. Dessutom kan de ge extra skjuts i terräng som kräver snabb acceleration eller längre avstånd.

En eldriven terrängcykel består av en traditionell mountainbike-ram, men är alltså utrustad med en elmotor, samt batteri, elsystem och display. Batteriet ger ström till motorn och kan vanligtvis räcka upp till flera timmars cykling beroende på terräng, cyklistens vikt och vald assistansnivå. Hur mycket du själv behöver anstränga dig är upp till dig; du har vanligen flera assistansnivåer att välja mellan, där lägena sträcker sig från ingen assistans alls och där du behöver använda pedalerna för att driva cykeln framåt, till högre assistansnivåer där motorn ger mer kraft och du själv behöver göra mindre ansträngning.

Därmed är en eldriven terrängcykel perfekt för dig som vill öka din kondition gradvis. Du kommer oavsett assistansnivå behöva trampa för egen maskin, men den extra kraften gör det mindre påfrestande och mer njutbart.

Det här är det idealiska valet för dig som vill ha en anpassningsbar, mångsidig elcykel för varierande ändamål, vare sig du är en van cyklist eller glad amatör på stigarna.

 

Underhåll

En eldriven terrängcykel kräver i regel inte mer underhåll än en vanlig mountainbike. Batteriet behöver givetvis laddas regelbundet och du bör se över motorn och andra elektriska komponenter så att de håller sig i gott skick, liksom göra rent cykeln från smuts och lera. Är din modell utrustad med fjädringssystem kan det vara bra att underhålla detta så att du kan uppnå optimal prestanda från cykeln.