Herr Elcykel

Vi har elcyklar för herr för många olika smaker och ändamål. Vi har till exempel elmountainbikes för den som gärna cyklar i terräng, fatbikes för extremt kraftfull terrängkörning, citybikes för pendling och elhybrider som ringar in de flesta behov. Oavsett vilken du väljer kommer du att få bra räckvidd, hög komfort och en motor som arbetar optimalt under hela turen.

Vad utmärker en cykel för herr?

1. Ramstorlek – Herrcyklar har i regel något större ramstorlek jämför med damcyklar. Det grundar sig i genomsnittliga skillnader i kroppsstorlek och proportioner mellan män och kvinnor.
2. Ramdesign: Herrcyklar har ofta en mer traditionell och rak ramdesign utan lutande överrör, vilket ger föraren en mer upprätt sittställning.
3. Färger och design: Herrcyklar kommer ofta i en mer maskulin färgpalett, så som svart, grått och blått.

Dessa skillnader är generella och många modeller passar givetvis både män och kvinnor. 

 

Varför vi har mittmonterad vevmotor på våra elcyklar?

Vi har valt att erbjuda elcyklar med mittmonterade vevmotorer. Placeringen av motorn påverkar nämligen körupplevelsen och prestandan, vilket vi beskriver nedan.

1. Motor monterad på framhjulet. Vissa elcyklar har motorn placerad i framhjulet, vilket då kallas framhjulsdrift. Den här placeringen ger jämn kraftfördelning och gör det enkelt att installera eller byta ut motorn, men det gör också styret något tyngre och påverkar framhjulets grepp på vägen.


2. Motor monterad på bakhjulet. När motorn är placerad på bakhjulet kallas det bakhjulsdrift. Här ger motorn extra kraft på bakhjulet, vilket kan ge en mer naturlig känsla av att trampa och bättre grepp på vägen. Men precis som med framhjulsdrivna cyklar, kan den här placeringen påverka viktfördelningen och gör cykeln något tyngre baktill.


3. Mittmonterad motor. Att placera motorn i mitten av ramen, vanligtvis nära veven eller pedalerna kan motorn dra nytta av cyklistens egen kraft genom trampning och erbjuder en mer naturlig körupplevelse. Den här typen av motor kan vara mer avancerad och ge en mer effektiv kraftfördelning, men installation och underhåll kan vara mer komplicerade än de andra två alternativen. (Våra cyklar kommer med färdigmonterad motor, så installationen är inget som du kommer att behöva bekymra dig över.)

 

Vilken modell ska jag välja?

Samtliga av våra elcyklar är utvecklade för att ge hög räckvidd, hög körglädje, komfort och användarvänlighet. En del modeller är anpassade för den aktive som föredrar tuff terräng, medan andra är utrustade med pakethållare, lampor och stänkskärmar för att passa vardagspendlaren.

 

Se alla våra elcyklar