Dam Elcykel

Våra elcyklar för dam har lägre insteg för högre komfort, modern design, kraftfull motor och bra räckvidd. Välj en modell från Momas, Avelo eller Giant och du får en modern,  högkvalitativ och prisvärd elcykel som bär dig lika bra på landsväg, som i city. Dessutom är de oerhört praktiska och det perfekta miljövänliga alternativet.

Dam

Filter

Pris

0
32990
0
32990

Tillverkare

Optimal Räckvidd (km)

0
205
0
205

Vridmoment (Nm)

60
110
60
110
Produkter:4

Vad utmärker en cykel för dam?

Damcyklar har vissa specifika egenskaper som särskiljer dem från herrcyklar.

1. Ramens design: Ramdesignen är mer anpassad för kvinnors anatomi, vilket exempelvis innebär ett lägre insteg och en mindre total ramstorlek.
2. Sadeln är vanligtvis något bredare för att passa kvinnliga sittben och ge en skön körupplevelse. Det är viktigt att sadeln är justerbar för att kunna anpassas efter individuella preferenser.
3. Styret på en damcykel kan vara något bredare och ha en annan form än på herrmodeller. Det ger en mer ergonomisk sittställning under körturen.
4. Lägre vikt. För att underlätta hantering och manövrering kan damcyklar vara något lättare än herrmodeller.

 

Varför vi har mittmonterad vevmotor på våra elcyklar?

Vi har valt att erbjuda elcyklar med mittmonterade vevmotorer. Placeringen av motorn påverkar nämligen körupplevelsen och prestandan, vilket vi beskriver nedan.

1. Motor monterad på framhjulet. Vissa elcyklar har motorn placerad i framhjulet, vilket då kallas framhjulsdrift. Den här placeringen ger jämn kraftfördelning och gör det enkelt att installera eller byta ut motorn, men det gör också styret något tyngre och påverkar framhjulets grepp på vägen.


2. Motor monterad på bakhjulet. När motorn är placerad på bakhjulet kallas det bakhjulsdrift. Här ger motorn extra kraft på bakhjulet, vilket kan ge en mer naturlig känsla av att trampa och bättre grepp på vägen. Men precis som med framhjulsdrivna cyklar, kan den här placeringen påverka viktfördelningen och gör cykeln något tyngre baktill.


3. Mittmonterad motor. Att placera motorn i mitten av ramen, vanligtvis nära veven eller pedalerna kan motorn dra nytta av cyklistens egen kraft genom trampning och erbjuder en mer naturlig körupplevelse. Den här typen av motor kan vara mer avancerad och ge en mer effektiv kraftfördelning, men installation och underhåll kan vara mer komplicerade än de andra två alternativen. (Våra cyklar kommer med färdigmonterad motor, så installationen är inget som du kommer att behöva bekymra dig över.)

 

Vilken damcykel passar mig?

Allt handlar såklart om tycke och smak, liksom vad du har tänkt att använda din elcykel till. Vi erbjuder därför en bred variation av modeller för att du ska kunna hitta den som passar dig bäst. 

För vardagspendlaren rekommenderar vi en smidig elcykel utrustad med pakethållare, ljus och stänkskärmar, som gör den än mer praktisk. Kommer du att cykla mycket på landsväg eller terräng kan en elcykel med kraftigare däck vara rätt. För den som verkligen vill utmana terrängen står troligen en eldriven fatbike högst upp på listan.

 

Se alla våra elcyklar