Integrerat vs. utvändigt batteri

Räckvidden på en elcykel grundar sig till stor del på cykelns batteri, som antingen är integrerat eller utvändigt. Vilket som är att föredra beror på dina preferenser och specifika behov. Här kan skillnader som vikt, laddningssätt och ren estetik vara parametrar att ta hänsyn till. Låt oss jämföra dem.

Loading image...

Momas Balance med integrerat batteri i ramen

 

Integrerat batteri
- Fördelar

1. Det kanske mest uppenbara; ett integrerat batteri är estetiskt tilltalande. Det smälter in väl i cykelramen och elcykeln ser mer ut som en traditionell cykel.

2. Batteriet är väl skyddat från damm, regn, vind, snö och andra miljöfaktorer som kan vara skadligt för det.

3. Våra integrerade batterier kan tas ur med ett klick. Det gör det enkelt att byta ut det under längre turer för längre räckvidd.

4. Eftersom du inte behöver ta bort batteriet från dess elektriska anslutningar minskas risken för skador vid laddning; med ett integrerat batteri finns det alltid en säker anslutning.

 

Integrerat batteri
- Nackdelar

De integrerade batterierna på våra elcyklar kan avlägsnas med ett enkelt klick efter att ha låsts upp, men det finns modeller på marknaden där det inte går och just dessa har följande nackdelar:

1. Om du inte kan ta med hela cykeln till laddningsplatsen kan det bli klurigt att ladda batteriet just där. Om du har begränsade laddningsmöjligheter, men vill ha en elcykel med integrerat batteri, kan det vara värt att investera i en kraftfull, kompatibel Power bank för att känna sig säker på att alltid kunna ladda batteriet.

2. Ett fast integrerat batteri kan vara dyrare att ersätta och krångligare att byta ut om det går sönder eller förlorar kapacitet.

 

Loading image...

 

Utvändigt batteri
- Fördelar

1. Lätt att ladda separat; ett utvändigt batteri är enkelt att ta med sig för att ladda på en laddningsstation eller i ditt hem.

2. Billigare att byta ut; Det är generellt billigare att byta ut ett utvändigt batteri än ett fast integrerat.

3. Flexibelt; För längre turer kan du ta med ett extra batteri för att byta när det första får slut på ström.

 

 

Utvändigt batteri
- Nackdelar

1. Utvändiga batterier gör inte lika mycket för den snygga estetiken som de integrerade. De är ganska stora och inrymda i externa fästen eller fack.

2. Stöldrisken ökar. Är batteriet inte ordentligt säkrat ökar risken för stöld.

3. Potentiellt tyngre. Utvändiga batterier kan vara något tyngre än de integrerade eftersom de ofta har sitt eget hölje.

 

 

Okej, så vad ska jag välja?

Så när du ska välja mellan ett integrerat och utvändigt batteri beror det hela till mångt och mycket om din personliga smak och livsstil. För maximal säkerhet, minimalt med krångel och ren design är det integrerade batteriet passande.

På många modeller där ute är priset ofta högre på cyklar med integrerade batterier och därför kan prislappen vara det som avgör vilket du väljer. (Så är inte fallet med våra elcyklar; hos oss får du alltid ett bra pris oavsett om batteriet är integrerat eller utvändigt.)

Vi har valt integrerade batterier på majoriteten av våra elcyklar just eftersom det är så smidigt för föraren att hantera, minskar skaderisken och ger en mer autentisk cykelkänsla.

Dags för ny elcykel?

 

Loading image...