Så packar du elsparkcykeln rätt inför frakt till oss

Behöver du skicka in din elsparkcykel på service till oss? Då är det viktigt att du packar den rätt, så att den inte skadas på vägen. Med rätt emballage undviker vi också onödigt avfall. Här får du veta hur du kan gå till väga.1. Montera ner styret
så att det inte skadas under frakten.

2. Använd originalemballaget

Det bästa är om du har sparat originalemballaget för elsparkcykeln och använder det att frakta den i. Om du inte har kvar emballaget, eller om det är trasigt, kan du tejpa ihop två flyttkartonger noggrant. Så länge hela elsparkcykeln är täckt, kan du använda vilken sorts kraftig kartong som helst.

Packa INTE ner tillbehör, lösa skruvar eller laddare (laddare ska endast skickas med vid batterifel).

3. Packa tätt

Se till att hela elsparkcykeln är väl inpackad och står tätt och stadigt i kartongen, så att den inte rör sig under frakten. Du kan med fördel använda bubbelplast som skydd och utfyllnad, liksom tidningar och kartonger.

OBS! Använd INTE textilier att packa i. Det ökar brandrisken, skyddar inte optimalt och ökar mängden avfall som kräver särskild hantering.

Kontakta vår kundservice om din elsparkcykel behöver service, så får du en fraktsedel av oss. Det är du som kund som står för fraktavgiften om ärendet inte går på garantin. Det är också du som står för eventuella fraktskador under frakten till oss. Vi kan inte garantera att ditt emballage skickas tillbaka till dig, men vi lovar att alla returer packas noggrant och rätt.

Tips! Du är också alltid välkommen att komma förbi med din elsparkcykel direkt till vår verkstad i Sisjön. Vi har öppet för drop in-ärenden på vardagar 8:30 – 16:30.